Over Mette Romih

Foto van Mette Romih. Docent bij Muziektheater Zuid. Het is een zwart-wit foto. Op de foto staat Mette met een grote bol wol onder haar arm, op het podium.

Mette Romih heeft de opleiding Social Work gevolgd aan Hogeschool Zuyd te Sittard. Daarnaast heeft zij al ruim 7 jaar ervaring met het regisseren en coachen van kinderen tussen de 8 en 18 jaar bij verschillende amateur- toneel en musicalgroepen. Dankzij deze opleiding heeft ze veel ervaring met het werken met jongeren en kinderen. Ook heeft ze veel ervaringen opgedaan met het werken met jongeren en kinderen die net dat kleine beetje extra aandacht nodig hebben.

Mette begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van zang- en toneellessen. Na jaren zelf uitgevoerd te hebben is ze in 2017 ook les gaan geven.

"Tijdens het lesgeven zijn er een aantal punten die ik heel belangrijk vind. De sfeer in de groep, de speelsheid en het plezier en de mogelijkheid om op een veilige manier uit je comfortzone te kunnen stappen.

Ik vind een goede sfeer heel erg belangrijk en ik ben van mening dat je zonder een goede sfeer en een goede onderlinge band geen mooi product neer kunt zetten. De sfeer in de groep heeft ook gelijk een connectie met het derde puntje van de dingen die ik zojuist opnoemde. Om veilig uit je comfortzone te kunnen stappen moet een leerling het gevoel hebben dat het oke is om fouten te maken. En dat is het ook. Zonder fouten is er geen leerproces.

Daarnaast houd ik in het schrijven van stukken altijd heel veel rekening met de groep waarvoor ik schrijf. Wat houdt hen bezig? Maar vooral ook, waar liggen de grenzen en kunnen we deze opzoeken of nog niet?

Naast een goede sfeer vind ik het ook belangrijk dat de lessen speels en plezierig zijn. Ik wil geen leerlingen naar huis sturen zonder dat ze hebben gelachen."