Onze Visie

Muziektheater Zuid wordt mogelijk gemaakt door Stichting Podiumcultuur Parkstad. Stichting Podiumcultuur Parkstad biedt via Muziektheater Zuid lessen aan in zang, toneel, musical en muziektheater. Voor iedereen die hier passie voor heeft en de ambitie heeft om hierin te willen groeien.

Naast de lessen werken we ook aan voorstellingen en producties zodat onze leerlingen alle facetten van het vak meekrijgen en podiumervaring op kunnen doen.

Muziektheater is een theatervorm waarbij muziek, in welke vorm dan ook, een belangrijke rol speelt. Het is alles wat muziek en theater combineert. Dat kan in de vorm van kleinkunst zijn, maar ook cabaret, musical, een concert waarbij geacteerd wordt of bijvoorbeeld een toneelstuk waar muziekelementen in voorkomen. Er is meer dan alleen de bekende theatervormen: musical en toneel. We willen met Muziektheater Zuid alle stijlen en theatervormen introduceren aan onze leerlingen.

We streven ernaar om te blijven groeien, met als uiteindelijke doel een zodanig niveau te bereiken dat Muziektheater Zuid een opstapje kan bieden naar meer. Dat kan zijn als vooropleiding voor een vervolgstudie zoals de toneelacademie en/of het conservatorium, Dat kan zijn als opstapje om audities te kunnen gaan doen voor (semi-)professionele producties of bijvoorbeeld als opstapje naar het uitvoeren en verzorgen van eigen optredens.

Daarnaast streven we ernaar om fijne samenwerkingen te creëren met andere scholen, organisaties en artiesten.