Over Leonie Hermans

Foto van Leonie Hermans. Docent bij Muziektheater zuid. Het is een foto in zwart-wit en op de foto is ze aan het zingen.

Leonie Hermans is gediplomeerd professioneel uitvoerend artiest. Ze heeft Muziektheater gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Na haar bachelor heeft ze Master of Music Wereldmuziek gestudeerd aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.

Na haar opleidingen heeft ze jarenlang internationale ervaringen opgedaan met Compañia Sentires, een Argentijnse dans- en muziekgezelschap.

Sinds 2016 geeft Leonie lessen op het gebied van muziek en theater waarin ze haar kennis uit het vak en ervaringen als uitvoerend artiest deelt met haar leerlingen.

“Wat ik mooi vind aan mijn vak, en dat is dan ook waar mijn kracht ligt, is hoe je je emoties kunt leggen in een lied of in een tekst. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat er diep wordt ingegaan op lesmateriaal. Ik wil mijn leerlingen de ruimte geven om hun eigen identiteit te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Ik vind het belangrijk dat ik mijn leerlingen de mogelijkheid biedt om te werken vanuit hun passie voor muziek en theater. Zo ben ik ook begonnen. Vanuit passie heb ik van dit mijn vak mogen maken en ik zou graag anderen deze mogelijkheid ook willen aanbieden. Vak of niet, het is een passie en zal ook altijd een passie (moeten) blijven.”

 

[Terug naar Het team]