Over Leonie Hermans

Foto van Leonie Hermans. Docent bij Muziektheater zuid. Het is een foto in zwart-wit en op de foto is ze aan het zingen.

Leonie Hermans is van origine professioneel uitvoerend artiest. Ze heeft Muziektheater gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Na haar bachelor heeft ze Master of Music Wereldmuziek gestudeerd aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. 

Leonie begon haar carrière in 2000 waar zij meespeelde in de musical ‘HAIR’ 2000-2001 bij Theaterplan in Eindhoven. 

In 2001 volgde Leonie de deeltijdopleiding MusicAllFactory te Tilburg waar zij meedeed in de specialisatiegroep Zang. 

In 2001 werd zij tweede bij een talentenjacht in Valkenswaard, waarna zij persoonlijk advies kreeg van de zangeres Do die tevens in de jury zat. 

In 2002 zette Leonie haar studie voort aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar zij ‘Muziektheater’ studeerde. Daar studeerde Leonie zang bij Edward Hoepelman en studeerde in 2007 af. 

Na haar Bachelor studeerde zij ‘Master of Music’ aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Waar zij ‘Wereldmuziek’ studeerde.  

Sinds 2008 heeft Leonie jarenlang internationale ervaringen opgedaan met het Argentijnse dans- en muziek- gezelschap ‘Compañia Argentina de Danzas Sentires’. Waar ze haar grote passie voor Zuid-Amerikaanse muziek heeft kunnen uitoefenen. Leonie is daardoor gespecialiseerd in Argentijnse en Braziliaanse muziek. 

Leonie speelde in een aantal producties mee. Waaronder:  

‘Joe the Musical’, geregisseerd door Koen van Dijk.  

‘Company’, geregisseerd door Caroline Frerichs en Martin Michel.  

‘Vitale delen’, geregisseerd door Minou Bosua.  

Ze speelde naast Freek Bartels de rol van Rafaella in het toneelstuk ‘De Heilige Antonio’.  

Ze speelde de rol van Gussie in de musical ‘Merrily we roll along’. 

Sinds 2016 geeft Leonie lessen op het gebied van muziek en theater waarin ze haar kennis uit het vak en ervaringen als uitvoerend artiest deelt met haar leerlingen. Zij is tevens medeoprichter van Stichting Podiumcultuur Parkstad en is sinds 2020 artistiek leider en docent bij Muziektheater Zuid. 

“Wat ik mooi vind aan mijn vak, en dat is dan ook waar mijn kracht ligt, is hoe je je emoties kunt leggen in een lied of in een tekst. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat er diep wordt ingegaan op lesmateriaal. Ik wil mijn leerlingen de ruimte geven om hun eigen identiteit te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Ik vind het belangrijk dat ik mijn leerlingen de mogelijkheid biedt om te werken vanuit hun passie voor muziek en theater. Zo ben ik ook begonnen. Vanuit passie heb ik van dit mijn vak mogen maken en ik zou graag anderen deze mogelijkheid ook willen aanbieden. Vak of niet, het is een passie en zal ook altijd een passie (moeten) blijven.” 

 

[Terug naar Het team]