Over Jelle van Soest

Foto van Mette Romih. Docent bij Muziektheater Zuid. Het is een zwart-wit foto. Op de foto staat Mette met een grote bol wol onder haar arm, op het podium.

Jelle van Soest is al aardig wat jaren actief bezig met het begeleiden van en werken met kinderen van alle leeftijden. Hij is hiermee begonnen in 2017 bij de scouting en bij verschillende amateurtoneel- groepen en verenigingen. Bij Muziektheater Zuid is hij actief sinds 2021. Zijn taak is het assisteren van Leonie en Mette tijdens de lessen en het eventueel overnemen van de lessen wanneer iemand uitvalt. Daarnaast verzorgd hij de choreografieën en danslessen voor onze kindergroepen, schrijft hij stukken en is hij deel van de vaste backstage crew.

Na de middelbare school heeft Jelle een aantal (relevante) opleidingen gevolgd: onderwijsassistent, pedagogisch medewerker, Leisure and hospitality en HBO Docent Geschiedenis.

Onder andere door zijn opleiding Leisure en hospitality heeft Jelle ervaring met dansen, entertainen en theater. Zijn vele ervaringsjaren als acteur in het amateurtheater hoort hier natuurlijk ook bij. Naast het acteren in verschillende groepen en verenigingen heeft hij ook (figuranten) rollen gespeeld in professionele(re) toneelstukken.

“Toen ik zelf nog (jeugd)lid was, gaven mijn toneelgroepen mij een gevoel van thuiskomen. Ik wil daarom graag mijn best doen om dit thuis-gevoel ook voor onze leerlingen te creëren. Ik wil een ruimte maken waarin leerlingen zichzelf kunenn ontdekken en het liefst zichzelf ook versteld kunnen laten staan!

Dit wil ik bereiken door leerlingen op een eerlijke manier naar zichzelf te laten kijken en ze iedere les uit te dagen een stapje verder te stappen. Iedere stap die er gezet wordt is voor mij rede tot een feestje: hoe groot of hoe klein ook.

Gezelligheid, een goede sfeer en persoonlijke aandacht zijn hierbij de belangrijkste kernwoorden.

Ik wil graag afsluiten met een quote van een oud-leraar van mij: “Als het ze vooruit zou helpen, zou ik de hele les op mijn kop staan.” Beter dan dat kan ik het zelf niet verwoorden.”